Gediplomeerd Bewindvoerder in Amsterdam, Almere en het Gooi

Hemminga Finance is een betrouwbare en gediplomeerd bewindvoerder. Wij staan mensen bij om hun geldzaken weer op orde te krijgen. Wij zijn een kleine organisatie die aangesloten is bij de Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (SRFA). Hierdoor kunnen wij als bewindvoerder onze klanten de persoonlijke aandacht geven die ze verdienen. Daarnaast zit onze kracht zit in onze betrokkenheid en deskundig advies. Ons werkgebied is de regio Amsterdam, Almere en het Gooi.


Wat is bewindvoering?

Een bewindvoerder helpt u als u (tijdelijk) meer goed voor uw eigen geldzaken kunt zorgen. Deze bewindvoerder staat u met raad en daad terzijde als u bijvoorbeeld in de schulden zit door werkloosheid, ziekte of echtscheiding. Het kan ook zijn dat u zich misschien in één van deze situaties herkent:

  • U of een familielid heeft steeds meer moeite met het regelen van de financiële zaken. Intussen stapelen de rekeningen zich op. U kunt het natuurlijk best zelf regelen, maar dit leidt soms tot onbegrip en discussies in de familie
  • U kent iemand met een beperking, die eigenlijk een steuntje in de rug nodig heeft om de financiën goed te regelen

In deze situaties kan een bewindvoerder u dus helpen. Een bewindvoerder is een onafhankelijk en onpartijdig deskundige die meekijkt naar de financiën van iemand die dat zelf niet kan.

In de meeste gevallen neemt de bewindvoerder beslissingen in overleg met de persoon waar het om gaat. Wanneer dit niet lukt, dan kan de bewindvoerder zelf de beslissing nemen over de financiën. Een bewindvoerder handelt altijd in het belang van degene waarvoor hij het bewind voert. Over wat hij doet, legt hij verantwoording af aan de rechtbank.

Wat zijn de taken van een bewindvoerder?

Bij een onderbewindstelling bepaalt de kantonrechter welk deel van het vermogen onder bewind wordt gesteld. Een bewindvoerder heeft als hoofdtaak het beheren en beschermen van dit vermogen van de klant. Dit betekent dat hij het vermogen van de klant in standhoudt en goed beheert. Daarnaast legt de bewindvoerder hierover jaarlijks verantwoording af aan de kantonrechter.

Lees verder

Tarieven bewindvoering

U kunt onze tarieven voor het uitvoeren van een bewindvoering hier downloaden.

Bezwaar en klachtenregeling

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat u niet tevreden bent over Hemminga Finance. Waar mensen samenwerken kunnen conflicten ontstaan. Conflicten zijn er om opgelost te worden. Soms kan het echter gebeuren dat we er samen niet uitkomen. Dan zijn er voor u de volgende mogelijkheden:

  • U kunt gebruik maken van de bezwaar- en klachtenregeling. U kunt het reglement hier downloaden
  • Komen we er samen niet uit, dan kunt u bezwaar maken of een klacht indienen bij uw kantonrechter

Meer weten?

Woont u in de regio Amsterdam, Almere of het Gooi? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. U kunt in vol vertrouwen uw geldzaken in onze handen leggen. Bel 06 – 24 66 09 73 of stuur een e-mail naar info@hemminga-finance.nl. U kunt ook het contactformulier invullen. Na ontvangst van het formulier nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.